Hoe kan coaching mij helpen?

Je zit na een intensieve dag op kantoor op de bank en je vertelt je partner of een goede vriend over de gebeurtenissen van die dag. Plots valt je de oplossing van het probleem in, waar je al de hele dag over hebt lopen nadenken.

Herkenbaar? Dit is nu precies een omstandigheid die een professionele coach ook laat ontstaan. De coach let op het proces en helpt om inzichten te laten ontstaan bij de coachee. Het is verwarrend dat “coach” vaak als een allesomvattend begrip gebruikt wordt, terwijl het hier om de techniek gaat het beste uit iemand te halen. Ook een agile coach is veel meer dan een coach: een agile coach deelt expertise, adviseert, traint, begeleidt en coacht. Op deze site bedoelen we met coachen de pure vorm van coaching.

Omdat een coach alle facetten van effectief coachen kent, kan de coachee ieder onderwerp bespreekbaar maken. Deze vorm heet life coaching. De ervaringen die ik als mens zelf heb opgedaan, maken het voor mij makkelijker om dat ook als coach te kunnen begrijpen en te vertalen in de juiste vragen. Daarom kan ik iedereen coachen, alleen kan ik dat op mijn expertisegebieden nog wat effectiever. Vandaar dat ik mezelf ook met mijn expertises presenteer.

Dan blijft de vraag: ben ik de juiste coach voor jou? Ik kan deze vraag niet voor jou beantwoorden, want dat ontdek je pas door met mij in gesprek te gaan. Vandaar dat ik ook geen uitgebreide coachingpakketten aanbied, want de een heeft aan een enkel gesprek voldoende, de volgende komt na een paar gesprekken erachter dat we toch niet zo goed bij elkaar passen en de derde heeft een hele reeks vraagstukken om te bespreken. Door mijn open aanbod, kunnen we samen het beste uit onze gesprekken halen.

Tot slot, schets ik hier een aantal situaties waar ik denk dat ik de juiste coach voor jou zou kunnen zijn:

  • Je bent een teamlid van een team dat deel uitmaakt van een “agile” transformatie en je hebt behoefte om met een buitenstaander te sparren over jouw plek in dat team en de interactie met jouw teamleden en de mensen om het team heen.
  • Je bent een leidinggevende binnen een organisatie waar een “agile” transformatie plaatsvindt en je bent op zoek naar jouw rol binnen die organisatie. Je hebt de behoefte met een onafhankelijke persoon te sparren over de mogelijkheden.
  • Je voelt je niet helemaal gelukkig op je werkplek en je vraagt je af wat je zelf kan doen om daar verandering in te brengen.
  • Je merkt dat het het moeilijk vindt om een goede balans tussen werk en je leven te vinden en je vraagt je af wat je zelf kan doen om daar verandering in te brengen.

Ben je niet zeker of ik je bij jouw situatie kan helpen? Neem contact op en we bekijken samen wat we daar aan kunnen veranderen.